Sergüzeşt (Günümüz Türkçesiyle) - Türk Edebiyatı Klasikleri

  • Product Code: 599916-1453
  • 2,01 USD
Sergüzeşt’i genç, gayretli ve maharetli bir mimarın tecrübe sahibi olmadan önce inşa ettiği bir binaya benzetiniz. Aldanmayacağınızı ümit ederiz.” Mizancı Murat Küçük Şeyler’le edebiyatımıza yeni bir soluk getiren Samipaşazade Sezai’nin ilk ve tek romanı olan Sergüzeşt, gerek kurgusu gerekse anlatımıyla edebiyat tarihimizde bir dönüşümün habercisi kabul edilir. Henüz çocuk yaşta Kafkasya’dan getirilip İstanbul’da satılan Dilber’in macerasını XIX. yüzyıl sonu Osmanlı’sında hâlâ sürmekte olan insan ticaretinin birey ve toplum hayatında yol açtığı yıkım üzerinden ustaca anlatan yazar, devrinin sosyo-kültürel yapısına da ışık tutar. Günümüz okuruna yüz elli yıl öncesinden etkileyici sahneler sunan Sergüzeşt’in, yıllar geçtikçe daha çok okunup beğenileceğini umuyoruz.Samipaşazade Sezai (1859-1936) İstanbul’da doğan Sezai’nin çocukluk ve ilkgençlik yılları Maarif nazırlığı da yapmış olan babası Sami Paşa’nın Taşkasap’taki büyük konağında geçer. Bu konak dönemin meşhur fikir adamlarına, yazar ve şairlerine ev sahipliği yapan önemli bir buluşma noktasıdır. Sezai burada pek çok yazar ve şairle tanışır. Özel hocalardan Arapça, Farsça ve Fransızca dersleri alır. Gençlik yıllarında oldukça etkilendiği Namık Kemal ve yakın dostu Abdülhak Hamit’in yenilikçi düşüncelerini benimseyen Sezai, 1880’de Londra Sefareti’ne ikinci kâtip olarak atanır. Burada Batı edebiyatını, özellikle Shakespeare’in eserlerini inceleme imkânı bulur. Londra’da geçirdiği bu zaman onun düşünce dünyasını ve edebi ufkunu genişletir. 1901’e kadar İstanbul’da Hariciye Nezareti’nde muavinlik görevini sürdürür. İstanbul’da geçirdiği 1886-1901 yıllarında Sergüzeşt’i, Küçük Şeyler’i ve Rumûzü’l-Edeb’ i yayımlar. İstanbul’un alafranga dünyasına yönelik ilk köklü saptamalar onun eserlerinde belirir. Sergüzeşt’te esirlik ve özgürlük kavramlarını işlemesi hükümetin takip çemberine girmesine neden olur ve 1901’de Paris’e kaçar, burada Jön Türkler’e katılır. Tanzimat dönemi yenilikçi edebiyatın öncülerinden Samipaşazade Sezai’nin seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikleri Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.Ürün Adı: Sergüzeşt (Günümüz Türkçesiyle) - Türk Edebiyatı KlasikleriÜrün Kodu: 9786052958896Yazar: Samipaşazade SezaiBasım Yılı: 2020Kapak Türü: Karton KapakSayfa Sayısı: 112Kağıt Cinsi: Kitap KağıdıÇevirmen: Salih BoraÜrün Markası: Lisinya

Değişim ve İade işlemleri hakkında önemli bilgiler

Giyimcenter.com'dan satın almış olduğunuz ürünlerin kullanılmamış olması şartıyla değişim veya iade süresi siparişinizi teslim aldığınız andan itibaren 14 gündür.

Değişim veya iade işlemlerinizde anlaşmalı olduğumuz kargo ile gönderdiğiniz sürece kargo ücretleri tarafınıza aittir. Kargo ücreti tarafınızca karşılanacak olan gönderimlerin sadece anlaşmalı kargo şirketimiz Sürat Kargo ile yapılması gerekmektedir.

Kargo şirketlerinden tarafımıza karşı ödemeli gönderilmiş kargolar kabul edilmemektedir.

Ürün iadesi yaptığınız zaman, ürün incelemeden kabul onayı aldıktan sonra, ödeme şeklinize sadık kalınarak paranız iade yapılmaktadır.

Ürün/ürünlerinizi değişim veya iade işlemi ile gönderim yaptıktan sonra, tarafımıza ulaşan gönderiniz kabul onayı alır, ardından inceleme başlatılır. Gönderdiğiniz ürün/ürünler kullanılmamış, herhangi bir hasar almamış ve uygun şekilde paketlenmiş ise değişim işleminiz veya ödeme şeklinize sadık kalınarak paranız iade yapılmaktadır.

Ödemenizi debit/kredi kartıyla gerçekleştirdiyseniz para iadeniz iade ekibimiz tarafından onaylandıktan sonra 3-7 iş günü içerisinde bakiyenize iade edilir.

 

Detaylı bilgi ve sorularınız için;
Müşteri Hizmetleri numaramız 0554 128 05 36'ü arayabilirsiniz.

KUMAŞ TÜRLERİ

Pamuk: Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..  Doğal yapısı gereği, alerjik reaksiyona sebebiyet vermez. Yıkama ve ütüleme işlemlerinde ısı oranına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Keten: Ketenli dokumalar oldukça dayanıklı ve emici yapıdadırlar. Havayı saklı tutmaması sebebi ile  serin tutma özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle tercih edilen bir kumaş türüdür. Doğal keten ürünler, nemli iken ütülenmelidir.

Viskon: Bakımı kolay olan bir kumaş  türüdür. Ter çekme özelliği bulunmaktadır. Renk atmayan, bir kumaştır. Dökümlü yapısı nedeniyle, şık bir görünüm kazandırır. Makinada yıkanmaya uygun bir yapıya sahiptir.

Akrilik: Günışığına karşı dayanıklıdır. Bakımı kolay olan bir kumaş çeşididir. Yumuşak, rahat ve hafif olması nedeniyle kullanım alanlarında sağladığı kazanımları yüksektir. Akrilik ürünler çamaşır makinasında kolaylıkla yıkanabilir.

Polyamid: Polyamid liflerinin kuruluk ve ıslaklığa direnç oranı oldukça yüksektir. Işığa, bakterilere karşı dayanımı yüksek, uzun ömürlüdür. Esnek olması nedeniyle buruşmaya karşı dayanıklıdır. Nefes alabilen, hafif ağırlıkta bir kumaştır. Makinede kolayca yıkanabilen, çabuk kuruyabilen ve ütüleme işlemi yapılmadan da rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Likra/Elastan: Esneme özelliği nedeniyle, dayanıklı, güçlü yapıdaki dokuma türüne dahil olmaktadır. Hem boyuna hem de enine esneme özelliği vardır. Düşük ısıda yıkanılması önerilen bir kumaştır.

Denim: Hammaddesi koton olan, doğal yenilenmiş bir ipliktir. Likra oranı var ise ıslakken çekilmesi gerekir. Ön yüzeydeki yıpranma oranını önlemek için ürünleri ters çevirerek yıkaması önerilir. Ütüleme işleminde, buhar kullanımı önerilir.

Scuba Dalgıç: Vücudu saran, esnek yapıda bir kumaştır. Esneklik özelliği dayanıklı bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Sıkı olması ve vücudu sarması nedeniyle, bir beden ince gösterir.

Şile Bezi: %100 pamuktan üretilmiş olması nedeniyle terletmeyen, alerjik özelliği olmayan bir kumaştır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bir kumaş türüdür.

Yün: Yünlü kumaşlar yapısındaki nem çekme niteliği ile yumuşak ve esnek kumaşlardır. Kumaş içerisinde tutulan hava, yünün sıcak ve soğuğa karşı yalıtım özelliğini artırır. Böylelikle vücuttaki ısıyı dışarı geçirmez.

{x} kişi bu ürünü inceliyor.
1
Loading...